Ταινίες αλλού

More Greek movies (at relative sites /11)

A quite Death
Ένας ήσυχος θάνατος 1986
 • A quite Death 1986 - Ένς ήσυχος θάνατος

  Τις τελευταίες μέρες της περιγράφει μια συγγραφεύς πριν τον θάνατο που της έχουν προαναγγείλει ως αναπόφευκτο, οι γιατροί με σκηνικό μια περιδιάβαση της στους βροχερούς δρόμους μιας πόλης που μοιάζει έρημη και ξένη

  —Ένας ήσυχος θάνατος (Σκηνοθεσία Φρίντα Λιάππα) 🎵 Μουσική επένδυση ταινίας από τη Σονάτα F - Friedrich Händel

  [περισσότερα για την ταινία εδώ]

Η Φρίντα Λιάππα, πρόωρα χαμένη συγγραφεύς και σκηνοθέτης είχε γράψει το βιβλίο "Γεννήθηκα Ελληνίδα", μια βιογραφία της Μελίνας Μερκούρη.
Το βιβλίο εκδόθηκε την εποχή που ζούσε η Μελίνα αλλά και η συγγραφεύς του Φρίντα Λιάππα. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τις εξομολογήσεις της τότε υπουργού Πολιτισμού του πασοκ και με εκμυστηρεύσεις από την προσωπική της ζωή και το γάμο με τον σκηνοθέτη των επιτυχιών των ταινιών της "Ποτέ την Κυριακή", "Τα παιδιά του Πειραιά", "Τοπ Καπί", "Φαίδρα", "Κραυγή γυναικών", Ζυλ Ντασσέν. Επίσης φωτογραφίες από την εξοχική κατοικία της Μελίνας στην Επίδαυρο.

Ricordi mi
Να με θυμάσαι 2009
 • Ricordi mi 2009 - Να με θυμάσαι Μια ταινία της Στέλλας Θεοδωράκη 2009 -

  Η άρνηση του συμβιβασμού με το θάνατο με τη διατήρηση της μνήμης του εκλιπόντος ζωντανή

  [περισσότερα για την ταινία εδώ]
 • My Sweet Canary
  Καναρίνι μου γλυκό 2011
  Η ζωή της Ρόζας Σκινάζι
 • My Sweet Canary 2011 - Καναρίνι μου γλυκό

  Μια ταινία του Ισραηλινού Roy Sher με θέμα τη ζωή της μεγάλης ρεμπέτισσας Ρόζας Εσκενάζυ που στην εποχή της ήταν η περιβόητη ρεμπέτισσα των παλιών τραγουδιών που αρχικά είχαν την προέλευση τους στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Η Ρόζα Εσκενάζι τα τελευταία της χρόνια τα πέρασε στην Καβάλα.
  Όμως ως λίγο πριν μεταβεί να ζήσει εκεί, εμφανιζόταν στην Αθήνα στη Στοά των Αθανάτων - στη Δημοτική Αγορά κοντά.

  Ήταν πολύ φιλάρεσκη και ως τη μεγάλη της ηλικία ήταν βαμμένη και μοντέρνα ντυμένη.

  [περισσότερα για την ταινία εδώ]
 • Last Note
  Το τελευταίο σημείωμα 2017
 • Last Note 2017 - "Το τελευταίο σημείωμα" (Υπόθεση Σουκατζίδη) του Παντελή Βούλγαρη.

  Πρόκειται για την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών κρατουμένων στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου, τον Μάιο του 1944 στο σκοπευτήριο Καισαριανής, σε αντίποινα για το φόνο του Ταγματάρχη των SS
  [περισσότερα για την ταινία εδώ]
 • Roza of Smyrna
  Η Ρόζα της Σμύρνης 2016
 • Roza of Smyrna 2016 - "Η Ρόζα της Σμύρνης" του Γιώργου Κορδέλλα.

  Ένας συλλέκτης παλαιών αντικειμένων επισκέπτεται τη Σμύρνη, προς αναζήτηση παλιών αντικειμένων. Βρίσκει σ' ένα παλαιοπωλείο μια παλιά φωτογραφία κι αποφασίζει να ερευνήσει τη ζωή των προσώπων στη φωτογραφία. Πρόκειται για μια νύφη που τον εντυπωσιαζει με την ομορφιά της. Ψάχνει να βρει την κάτοχο της φωτογραφίας από τις σημειώσεις που είναι γραμμένες στην πίσω πλευρά της. Μαζί του είναι η μνηστή του που τον συνοδεύει στο ταξίδι του στη Σμύρνη.

  Βασισμένο στο βιβλίο Ισμαήλ και Ρόζα του Γιάννη Γιαννέλη-Αθανασιάδη [περισσότερα για την ταινία εδώ]
 • A Touch of Spice
  Πολίτικη Κουζίνα
 • A Touch of Spice 2003 - "Πολίτικη Κουζίνα" του Τάσου Βουλμέτη 

  Ένας μικρός μαθαίνει όλα τα μυστικά της πολίτικης κουζίνας απ' τον παππού του που ήταν μάγειρας στην Κωνσταντινούπολη αλλά και φιλόσοφος συνάμα της ζωής που τον διδάσκει πως το "αλατοπίπερο" είναι απαραίτητο για να δώσει γεύση όχι μόνο στην κουζίνα αλλά και στη ζωή. Η ιστορία εκτυλίσσεται που αλλού; φυσικά στην Κωνσταντινούπολη όπου το συνεργείο της ταινίας μετέβη σύσσωμο για τα γυρίσματσ.

  Η φωτογραφία της πόλης αυτής στο σταυροδρόμι της Ανατολής και Δύσης είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.[περισσότερα για την ταινία εδώ
 • Orestis Laskos
  Ορέστης Λάσκος
  Ορέστης Λάσκος
 • Orestis Laskos (1908-1992) -

  Γνωστός για την ταινία του "Φτωχαδάκια και Λεφτάδες". Ιστορικό όνομα στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

  👉 Στη ταινία λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το δίδυμο Φωτόπουλος - Σταυρίδης συνεπικουρούμενων από μια πλειάδα εκλεκτών ηθοποιών.
  Πρόκειται για την άλλη ονομασία της ίδιας ταινίας με τον υπαινικτικό της υπόθεσης τίτλο "Μοντέρνοι Αριστοκράτες".

  Πράγματι είναι δύο φτωχοί άνθρωποι που ζουν στην Καστέλλα του Πειραιά αλλά θέλουν να ξεφύγουν απ' τη μιζέρια τους και ο τρόπος που σκαρφίζονται είναι να παντρευτούν πλούσιες νύφες.
  📢 Έλληνες ηθοποιοί
  Μια λίστα εδώ


  Έχουν όμως και αρραβωνιαστικές και εξ αυτού και μόνο του γεγονότος θα ξεκινήσουν τα μπλεξίματα τους που θα τους κάνουν να μετανοιώσουν για όσα πήγαν να κάνουν ξεγελώντας νομίζοντας και τις πλούσιες αλλά και τις φτωχές τους συντρόφους.
  [περισσότερα για την ταινία αυτή εδώ]
 • Poor & Rich
  Ορέστης Λάσκος
  Φτωχαδάκια και Λεφτάδες
 • Poor & Rich 1961 -

  Η ταινία του Ορέστη Λάσκου, "Φτωχαδάκια και Λεφτάδες" όπου πρωταγωνίστησαν οι Φωτόπουλος - Σταυρίδης οι οποίοι έγιναν γνωστοί έκτοτε σαν "ακτυπητο δίδυμο" του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

  Πρόκειται για την ιστορία δύο φτωχοδιάβολων που θέλουν να βρουν πλούσια νύφη, σκοπεύοντας ν' αφήσουν τις ως τότε αρραβωνιαστικές τους. Η ταινία διαδαματίζεται σε φυσικούς περίγυρους του Πειραιά και δη της Καστέλλας.

  Αρχικός τίτλος του πρωτότυπου θεατρικού έργου του Νίκου Τσιφόρου ήταν "Γάντι και Σαρδέλλες" δηλαδή Αριστοκρατία και Φτωχολογιά...

  [περισσότερα για την ταινία εδώ]
 • City of Miracles
  Η πόλη των θαυμάτων 2005
 • City of Miracles 2005 - Η Αθήνα των περιχώρων όπως την είδε ο Δημήτρης Αθανίτης "Η πόλη των θαυμάτων" 2005 - τα περίχωρα όπως κανείς δεν τα έχει δει, ένας κόσμος άγνωστος όπου η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει. Είναι γνωστό πως ελάχιστα γνωρίζουμα για τα περίχωρα της Αθήνας. Συνοικίες όπως Η Κολοκυνθού, τα Σεπόλια, η Μεταμόρφωση και πιο έξω στα πιο απομακρυσμένα περίχωρα στα Μέγαρα, στα Λιόσια, στα Άσπρα Χώματα, στο Κερατσίνι, τα Καμίνια και τη Δραπετσώνα του Πειραιά, όσοι δεν μένουν εκεί αγνοούν την αστική τους δομή, τις υποδομές, τους δρόμους, τα εργαστήρια και βιοτεχνίες ακόμη και τα εργοστάσια όσα έχουν απομείνει μετά την κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα με την αλλαγή σε ευρώ του εθνικού νομίσματοα. [περισσότερα για την ταινία εδώ]
 • Invisible
  Invisible
  Invisible 2012
  Δημήτρης Στάνκογλου
 • Invisible 2012 - Ένας κόσμος αόρατος Η Αθήνα όπως δεν την έχει δει κανείς. Μια ταινία του Δημήτρη Αθανίτη. Μένουμε στην Αθήνα αλλά τι γνωρίζουμε γι' αυτή; για τον κόσμο που κατοικεί στις παρυφές της πόλης, στα φτωχικά υποβαθμισμένα προάστια η ζωή όπως πραγματικά βιώνεται. Μ' αυτή την ταινία συμπληρώνεται η "Τριλογία της Αθήνας" που περιλαμβάνει το Στιγμές, Τρεις μέρες ευτυχίας, Invisible [περισσότερα γι' αυτή την ταινία εδώ]
 • Dimitri Athanitis
  Δημήτρης Αθανίτης
 • Dimitri Athanitis -
  Δημήτρης Αθανίτης

  Ο δημιουργός του "Ένας κόσμος αόρατος" μιλάει για την ταινία του και εξηγεί πως και γιατί τον ενέπνευσε η Αθήνα και τα περίχωρα της να γυρίσει τις ταινίες του

  [περισσότερα για τη συνέντευξη εδώ (Video)]
 • End of Era
  Τέλος εποχής
 • Τέλος Εποχής - του Πάνου Κόκκινου Μια παρέα συμμαθητών μοιράζεται τις χαρές και τις λύπες που ζουν ο καθένας. Όμως αυτό έχει και λυπηρές καταστάσεις καθώς δεν είναι όλα ρόδινα και η ζωή μοιάζει να μην ευνοεί όλους το ίδιο. Αιτία είναι οι κοπέλες στην παρέα που αλλιώς περίμεναν να εξελιχθούν οι σχέσεις τους κι αλλιώς έγινε - βιώνοντας ο καθένας χωριστά τις λύπες, την απογοήτευση και τη διάψευση των προσδοκιών του αλλά μοιράζοντας τες μεταξύ τους κι όλας σαν φίλοι που είναι.

  Η Αθήνα της εποχής εκείνης προβάλει ανάγλυφη μέσα από τις σκηνές της ταινίας με τα παλιά κτίρια, τους δρόμους - χωρίς αυτοκίνητα τότε πολλά, τα κέντρα της μόδας.
  [περισσότερα γι' αυτή την ταινία εδώ]
 • Alexis Zorbas
  Αλέξης Ζορμπάς ο αληθινός
  Alexis Zorbas
 • Αλέξης Ζορμπάς - του Μιχάλη Κακογιάννη Η κινηματογραφική μεταφορά από τον Μιχάλη Κακογιάννης του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη Αλέξης Ζορμπάς με πρωταγωνιστές τους Άλαν Μπέιτς, Άντονυ Κουίν [περισσότερα γι' αυτή την ταινία εδώ]

  Στη φωτο ο πραγματικός Αλέξης Ζορμπάς φίλος του Νίκου Καζαντζάκη από τον οποίο εμπνευσθηκε τον χαρακτήρα του μυθιστορήματος του.

Sonata F - Friedrich Händel

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια δεύτερη Κάλλας

Οι ιδιοτροπίες του Λάμπρου

Το τσιφτετέλι της Σπεράντζας