Στο Άλα Κάλα Κούμπα

Στο Άλα Κάλα Κούμπα

Ρένα Βλαχοπούλου
Γιώργος Μουζάκης
Ρένα Βλαχοπούλου
Ρένα Βλαχοπούλου
Γιώργος ΜουζάκηςΡένα Βλαχοπούλου

At Ala Kala Kumba

Ο Γιώργος Μουζάκης υπήρξε μεγάλος μουσικοσυνθέτης ελαφρών τραγουδιών. Μεγάλες επιτυχίες του δεν τραγουδήθηκαν μόνο από τραγουδιστές της εποχής των 50's 60's αλλά και από ηθοποιούς οι οποίοι ξεκίνησαν ν' ανεβαίνουν τα σκαλιά της επιτυχίας τραγουδώντας συνθέσεις του.

Greek-Latin Songs
Μεγάλοι του Σινεμά και της Επιθεωρήσης Ρένα Βλαχοπούλου (γ. Κέρκυρα 1923 - θ. Αθήνα 2004), Γιώργος Μουζάκης (γ. Αθήνα 1922 - θ. Αθήνα 2005)

Μία από αυτούς τους ηθοποιούς ήταν και η πρωταγωνίστρια μετέπειτα του κινηματογράφου αλλά και της επιθεωρήσεως Ρένα Βλαχοπούλου. Στο τραγούδι "Στο Άλα Κάλα Κούμπα" ήταν υπέροχη, συναγωνιζόμενη επαξίως την άλλη πρωταγωνίστρια της μουσικής σκηνής μεν αλλά και με εμφανίσεις στον κινηματογράφο σε επιτυχίες της εποχής, Σπεράντζας Βρανά με το εξίσου υπέροχο λάτιν τραγούδι "Αυτό το Μάμπο το Μπραζιλέρο" μου δίνει κέφι μου δίνει στυλ... 👉 [Η Ωραία των Αθηνών] εδώ

Αυτά τα τραγούδια πιστοποιούν το πηγαίο ταλέντο του συνθέτη Γιώργου Μουζάκη αλλά και των στιχουργών Γιαννακόπουλος - Βασιλειάδης που απέδοσαν με ακρίβεια τον ανέμελο και εύθυμο τόνο μιας εποχής που ανέτειλε με ανακούφιση μετά τις δυστυχίες του πολέμου μεν αλλά και της εποχής της ανάκαμψης προς την ανάπτυξη (en voie de dévélopement) της Ελλάδας.

Ala Kala Cumba (Samba) - Giorgos Mouzakis 1951 Α΄ Version Rena Vlaxopoulou


Στο Άλα Κάλα Κούμπα - Ρένα Βλαχοπούλου, σύνθεση, στίχοι Γιώργος Μουζάκης

Related Στο Άλα Κάλα Κούμπα


Innuendo trio Remix

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια δεύτερη Κάλλας

Οι ιδιοτροπίες του Λάμπρου

Το τσιφτετέλι της Σπεράντζας