Ραντεβού στην Κέρκυρα

Rendez-vous at Kerkyra

Ραντεβού στην Κέρκυρα
Τζένη Καρέζη Αλέκος Αλεξανδάκης Ελένη Χαλκούση
Ραντεβού στην ΚέρκυραΑλέκος Αλεξανδράκης Τζένη Καρέζη Ελένη Χαλκούση
Ραντεβού στην Κέρκυρα Τζένη Καρέχη Βαγγέλης Πλοίος
Στις αρχές των 60's γυρίστηκαν ταινίες με φόντο τα νησιά της Ελλάδας: Κέρκυρα, Αίγινα (Διακοπές στην Αίγινα), Ύδρα (Φαίδρα), Αντίπαρος (Μανταλένα) ορισμένα νησιά που φιλοξένησαν ηθοποιούς και συνεργεία κινηματογράφισης. Τα νησιά ήταν ακόμη χωρίς συνωστισμό - έτσι η ομορφιά τους αναδεικνυόταν ατόφια.

Ραντεβού στην Κέρκυρα

Μια πλούσια ξενοδόχος η Ελένη Λαμπρινού φθάνει στη Κέρκυρα με τον επιπόλαιο γιο της και την γραμματέα της. Η Λαμπρινού είνα χήρα και ο γιος της εκτός από δικηγόρος είναι και καρδιοκατακτής με νοοτροπία ασυγκίνητου και ανέμελου Καζανόβα.

Ενώ αρχικά δεν ήθελε να τη συνοδεύσει τελικά πηγαίνει στο ωραίο νησί κι εκεί θα της αναγγείλει τις αποφάσεις του. Ποιές είναι αυτές θα τις ανακοινώσει σύντομα στη μητέρα του - την φαντασμένη και υπεροπτική Αθηναία. Όμως για τον γιο της έχει άλα σχέδα. Θέλει να τον δει νοικοκυρεμένο χωρίς τις διαδοχικές φιλενάδες που κάθε τόσο της παρουσιάζει. Τι σχέδιο έχει; θα το κρατήσει μυστικό ώσπου να παρασύρει το γιο της σε κάποιο αναπάντεχο ραντεβού. Τι έχει όμως να δει στο ραντεβού ο επιπόλαιος γιος της, σ' αυτό το ζεστό καλοκαίρι στο ωραίο νησί; Νέα γεγονότα δεν θ' αργήσουν να συμβούν.

Εξέλιξη υπόθεσης

Ραντεβού στην Κέρκυρα

Η δραστήρια και πολυπράγμων Ελένη μαζi με την απλοϊκή της καμαριέρα, την έμπιστη της υπάλληλο Μίρκα, σχεδιάζει ένα σχέδιο πίσω από τη πλάτη του αυτάρεσκου και επιπόλαιου γιου της, να του διδάξει ένα μάθημα ταπεινοφροσύνης. Σημείο αναφοράς, το ραντεβού με μια συνάντηση του γιου της με την όμορφη Μίρκα. Όμως μπορεί να υπάρξει σημείο προσέγγισης μεταξύ ενός πλούσιου νέου και μιας ταπεινής εργαζόμενης; Μπορεί να ανάψει η φλόγα του έρωτα σ' αυτό το συναρπαστικό ραντεβού μέσα στο ζεστό καλοκαίρι του Ιουνίου, στο ρομαντικό νησί του Ιονίου;
Η ταινία ήρθε 5η μεταξύ 52 ταινιών και πούλησε 95.000+ εισητήρια


Μάνος Χατζηδάκις - Κάπου υπάρχει η αγάπη μου

Rendez-vous στην Κέρκυρα


Ραντεβού στην Κέρκυρα
Rendezvous at Corfu (1960) on IMDb
  • Τίτλος: Ραντεβού στη Κέρκυρα
  • Σκηνοθεσία: Δημήτρης (Ντίμης) Δαδήρας
  • Κινηματογράφηση (Οπερατέρ): Αριστειδης Καρύδης Φουκς
  • Πρωταγωνιστούν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξαδράκης,Ελένη Χαλκούση, Λυκούργος Καλλέργης, εμφανίζονται επίσης, Κώστας Στράντζαλης, Βαγγέλης Πλοίος
  • Συγγραφείς: Ιάκωβος Καμπανέλλης, Γιώργος Ολύμπιος
  • Έτος:1960
  • Διάρκεια: 85΄
  • Είδος: Κωμωδία
  • Μουσική: Μάνος Χατζηδάκις Τραγούδι: Νάνα Μούσχουρη "Κάπου υπάρχει η αγάπη μου"
  • Τόποι γυρισμάτων: Κέρκυρα
  • Χρώμα: Άχρωμο
  • Αξιολόγηση: 💛💛

Ραντεβού στην Κέρκυρα

Ραντεβού στην Κέρκυρα

Related:Στο Σπίτι του Μάνου (Χατζηδάκι) εδώ 👉

In Memoriam: Αλέκος Αλεξανδράκης (1928 - 2005), Τζένη Καρέζη (1932 - 1992), Ελένη Χαλκούση (γ. Κωνσταντινούπολη 2/1901 - θ. Αθήνα 3/1993 )

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια δεύτερη Κάλλας

Οι ιδιοτροπίες του Λάμπρου

Το τσιφτετέλι της Σπεράντζας