Το τσιφτετέλι της Σπεράντζας

Το Τσιφτετέλι της Σπεράντζας

Avlonitis - Vrana
Βασίλης Αυλωνίτης - Σπεράντζα Βρανά 1955

Sperantza's Tsifteteli

Από το 1948 που πρωτοεμφανίστηκε, η Σπεράντζα Βρανά κατάφερε να συνδέσει το όνομά της με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου, κατέκτησε τις καρδιές μας και γαλούχησε γενιές και γενιές με τη γνησιότητα της ερμηνείας της και την αφοπλιστική της εμφάνιση, όπου και αν εμφανιζόταν, είτε στο θέατρο, είτε στον κινηματογράφο, είτε στην τηλεόραση. 

Στο βίντεο κλίπ, ερμηνεύει την επιτυχία του Μητσάκη "Απόψε ήρθες για φιλί" απο την ταινία "Γλέντι-λεφτά κι'αγάπη" όπου πρωταγωνιστεί με τον Β.Αυλωνίτη, υπάρχει δε και στον ομότιτλο προσωπικό της δίσκο. Ο δίσκος LP της Σπεράντζας Βρανά "Απόψε είσαι για φιλί" κλείνει μέσα του τις σημαντικότερες στιγμές, τόσο από το θέατρο, όσο κι από τον κινηματογράφο, της μεγάλης αυτής θεατρίνας, της γυναίκας που σφράγισε μια όμορφη εποχή στο θέατρο και στον κινηματογράφο, με το πηγαίο ταλέντο της και τη χαρακτηριστική της μαγική φωνή.

Σπεράντζα Βρανά - Γλέντι Λεφτά κι Αγάπη

Η Ελπίδα Χωματιανού, όπως ήταν το πραγματικό όνομα της Σπεράντζας Βρανά, πέρασε από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και της επιθεώρησης και όχι μόνο κέρδισε το κοινό, αλλά κατάφερε να χτίσει μια αξιοζήλευτη καριέρα με ιδιαιτέρως σημαντικές επιτυχίες. Βασικό χαρακτηριστικό της; Η "μαγκιά" που έδενε τόσο περίεργα με τη θηλυκότητά της!

Στη ταινία "Γλέντι, Λεφτά κι Αγάπη" (1955) μαζί με τον Βασίλη Αυλωνίτη στην ταβέρνα όπου ακούγεται το τραγούδι του Γιώργου Μητσάκη "Απόψε είσαι για φιλί", η Σπεράντζα σηκώνεται και χορεύει ένα τσιφτετέλι αναπάντεχο που κλείνει και το τραγούδι.

Σπεράντζα Βρανά 1968

Η Σπεράντζα Βρανά χόρεψε επίσης τσιφτετέλι στη ταινία "Ξερριζωμένη Γενιά" του 1968 με το ίδιο απαράμιλλο μπρίο! 👇 Παρακολουθήστε αμέσως το χορό Βρανά - Χριστοφορίδη

All world's goods - "Uprooted Generation" Music Apostolos Kaldaras


Νίκος Ξανθόπουλος - "Ξεριζωμένη Γενιά" 1967

👇 Παρακολουθήστε αμέσως το χορό Βρανά - Αυλωνίτη


Βασίλης Αυλωνίτης Σπεράντζα Βρανά - "Γλέντι λεφτά κι αγάπη" 1955

Related [Γιώγος Μητσάκης, Δάσκαλος του Ρεμπέτικου] εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια δεύτερη Κάλλας

Οι ιδιοτροπίες του Λάμπρου