Ο άνθρωπος του τρένου

Man on the Train

Άννα Συνοδινού - Μιχάλης Νικολινάκος
Άννα Συνοδινού Άννα Συνοδινού

Ο άνθρωπος του τρένου

Θέμα : Ένα Στοπ σε μια διασταύρωση, φέρνει στο νου μιας ευτυχισμένης παντρεμένης γυναίκας, τη σχέση που είχε με έναν μαχητή της Αντίστασης. Μια πικρή ονειροφαντασία ζητά απαντήσεις. Μπορεί ένα φάντασμα απ' το μακρινό παρελθόν να σε κυνηγάει;

🎥 Geece Related
λίστα Φωτογραφιών

Υπόθεση : Έχοντας μια ευτυχισμένη ζωή, η Μαντώ Κωστοπούλου σε μια εκδρομή με φίλους στο Ναύπλιο, σε μια διασταύρωση με το τρένο βλέπει το πρόσωπο ενός παλιού της δεσμού από την εποχή της Αντίστασης. 

Αν και έχει τα πάντα που ζήτησε σ' αυτό τον κόσμο - πλούτη, ευτυχισμένο γάμο, αναβιώνει στοιχειώνοντας τη, η ανάμνηση μέσα στη κτυπημένη απ' τον πόλεμο Αθήνα η ερωτική της σχέση με τον κρυπτόμενο αγωνιστή της Αντιστασης, Γιώργο Παυλίδη.

Εφ εξής θα τυλιχτεί μέσα σ' έναν φανταστικό κόσμο ένας ασφυκτικός ιστός αναμνήσεων που ζητά τις απαντήσεις. Η Μαντώ πλέον, θα μπορούσε να ορκιστεί πως είδε ξανά στην Επίδαυρο στην παράσταση της Μήδειας του 1969, τον παλιό της αγαπημένο. Γίνεται ένα ωχρό φάντασμα απ' το μακρινό παρελθόν να την κυνηγάει στη σημερινή της ζωή;

Μιχάλης Νικολινάκος - Άποψη Ναυπλίου 1958

Η Ταινία

  • Τίτλος: Ο Άνθρωπος του τρένου
  • Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
  • Σενάριο: Γιάννης Μαρής Συγγραφεύς
  • Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Παππάς, Άννα Συνοδινού, Μιχάλης Νικολινάκος
  • Είδος: Δραματική, Θρίλερ
  • Έτος: 1958
  • Διάρκεια: 85΄
  • Τόποι γυρισμάτων: Αθήνα, Ναύπλιο
  • Εταιρεία: Olympus films
  • Αξιολόγηση: 💗💗💗

Λεπτομέρειες : (1) Η ταινία παίχτηκε το '57 '58 και πούλησε 32.259 εισητήρια. Υπήρξε 9η από 31 ταινίες της εποχής. Βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή. (2) Το ξενοδοχείο Μπούρτζι στο ομώνυμο νησάκι με το φρούριο ψηλά, μπροστά στο Ναύπλιο, δεν υπάρχει πλέον.

Keywords: #a.synodinou #y.maris #d.dimopoulos #thriller #nafpleion #bourzi #phantom


Ο Άνθρωπος του τρένου - Ξενοδοχείο Μπούρτζι - Α΄ Μέρος Συνοδινού Παππάς

Ο άνθρωπος του τρένου - Μέρος Β΄

Γιάννης Μαρής Το βιβλίο

Έναν άνθρωπο ζωντανό μπορείς να τον πολεμήσεις σαν αντίπαλο. Ένα φάντασμα όμως πώς;
Μια άψογη γυναίκα, που είναι ευτυχισμένη κοντά στον τέλειο σύζυγό της και τα παιδιά της, συναντά σε μια εκδρομή της στην Επίδαυρο ένα φάντασμα, το φάντασμα της μεγάλης αγάπης. Έναν άνθρωπο που είναι από χρόνια νεκρός!
Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος; Εκείνος που τον αγάπησε μέσα στην κρίσιμη ώρα της Κατοχής; Ένας άλλος που του μοιάζει; Ο ίδιος δε λέει τίποτα.
Η γυναίκα δεν θα μάθει ποτέ. Αυτή η απροσδόκητη συνάντηση, είναι αρκετή να καταστρέψει την ήρεμη ευτυχία της;

Ο Γιάννης Μαρής (1916-1979) (ψευδώνυμο) Γιάννης Τσιριμώκος το όνομα του, αρχικά δημοσιογράφος. Μετεστράφη στη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων συγχρόνως με τη δημοσιογραφία. Πολλά έργα του γυρίστηκαν ταινίες όπως "Ο άνθρωπος του τρένου" - η ανωτέρω ταινία," Έγκλημα στο Κολωνάκι", καθώς επίσης τα αστυνομικά μυθιστορήματα "Έγκλημα στη Μύκονο" (εδώ) και πάρα πολλά άλλα... Τελευταίο του έργο ήταν "Η Εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη" (1976), "Η Απαγωγή" (1978)

Θεωρείται ο θεμελιωτής και κύριος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Αστυνομικού μυθιστορήματος. Υπήρξε ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς των δεκαετιών '50 '60 '70 στην Ελλάδα.

Σύντομο Βιογραφικό Ο Γιάννης Τσιριμώκος γεννήθηκε στη Σκόπελο. Ο πατέρας του ήταν δικαστικός. Τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στη Λαμία. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη. Προπολεμικά εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα ως διευθυντής υποκαταστήματος στην Αρναία Χαλκιδικής. Το 1943 βγήκε στο βουνό και εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Ανήκε στη σοσιαλιστική αριστερά και στην ΕΛΔ (Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας), το κόμμα του Αλέξανδρου Σβώλου και του ξαδέλφου του Ηλία Τσιριμώκου. Μετά την απελευθέρωση εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Αρχικά στη Μάχη και στον Προοδευτικό Φιλελεύθερο και αργότερα στο συγκρότημα Μπότση (Ακρόπολις, Απογευματινή) και το περιοδικό Πρώτο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια δεύτερη Κάλλας

Η ωραία των Αθηνών

Διπλοπενιές